Soğuk kış aylarında pek aklımıza gelmeyen sivrisinekler, havaların ısınmaya başladığı bahar aylarından itibaren hayatımıza her sene olduğu gibi dönüş yapmaya başlar ve adım adım, ufak ufak hayatımızı zehir etme yolunda ilerlerler. Sıcak yaz akşamlarının adeta vazgeçilmez huzur kaçıranı olan sivrisinekler, bir yandan can sıkıcı vızıltıları, bir yandan da can yakan ısırıkları ile keyfimizi kaçırma konusunda ustadır. Çoğaldıkları dönemlerde sivrisinek ile mücadele konusunda en etkili olan yöntem de tabii ki sivrisinek ilaçlamasıdır.Bursa sivrisinek ilaçlaması firmalarından biri olan ASB, bu tatsız canlı ile mücadeleniz konusunda size tam destek sağlamak amacı ile hizmetinizde.
Sivrisinek Nedir, Özellikleri ve Zararları Nelerdir?
Sivrisinek, en çok sıcak havalarda çok hızlı bir şekilde çoğalma potansiyeline sahip, kanatlı bir haşere türü olarak bilinir. Sivrisineğin öne çıkan özelliği, insan kanı emerek beslenmesidir. Sivrisineğin insan kanı emmek için kullandığı sivri ve batıcı bir uzvu bulunmaktadır. Kan emme işlemini gerçekleştirmek için bu uzvunu insan derisine sokan sivrisinek, kanı emerek taşıdığı tüm mikrop, bakteri ve virüsleri de insanlara bulaştırır. Bu hastalıklı virüslerin zararları yabana atılamayacağından sivrisineklerin yoğun olduğu alanlarda sivrisinek ilaçlama yöntemlerine başvurmak şarttır.
Sivrisinekler sulak ve sıcak bölgelerde yaşamayı tercih ederler ve bu alanlarda yumurtlayarak çoğalırlar. Sıcak ve sulak alanlar, genellikle tatil beldelerini işaret ettiği için bu bölgede yaşayan sakinleri ve turistleri ciddi anlamda etkileme potansiyeline sahiptir. Sivrisineklerin insan ve hayvanlara bulaştırabilecekleri hastalıklar arasında sıtma, hepatit ve verem gibi ciddi rahatsızlıklar bulunmakta.
Sivrisinek ilaçlama firmaları ile çalışma konusunda tereddüttünüz varsa, bu kanatlı haşereler ile ilgili paylaşacağımız istatistikler size ne denli tehlikeli bir canlı ile karşı karşıya olduğunuzu kanıtlar nitelikte olabilir:
Dişi bir sivrisinek her yumurtlama döneminde yaklaşık 200-300 yumurta salabilir.
Dolunay dönemlerinde sivrisineklerin ısırma potansiyeli standardının 500 katı üzerine çıkar.
Bir sivri yumurtası, kurumuş bir şekilde 5 seneye kadar canlı kalabilir ve yaşayabilir.
Yetişkin bir sivrisinek yaşamı boyu ortalama 250 kilometre yol kat eder.
Ortalama bir sivri, saniyede 500 kez kanat çırpar.
Bu istatistiklerle birlikte sivrisineklerin insanlara ve hayvanlara bulaştırabileceği tüm hastalıkların listesi de şu şekildedir:
Sıtma
Grip
Nil humması
Sarı humma
Ateşli, viral hastalıklar
Tüm bu riskler bir yana, sivrisinek ısırığı ile birlikte vücutta oluşan kızarıklık ve kaşıntı bile sivrisinek ilaçlama hizmetine başvurmak için yeterli bir sebep olarak sayılabilir.